Wie we zijn

Openbare basisschool De Driehoek is in 1991 opgericht op initiatief van een groep ouders uit Aarle-Rixtel. Onze school kreeg de naam De Driehoek als verwijzing naar de driehoek tussen ouders, kinderen en school. Samen maken we de schooltijd van de kinderen tot een succes.

Op De Driehoek werkt een team onderwijsprofessionals elke dag met veel enthousiasme en passie aan de ontwikkeling van kinderen. Vanuit onze openbare identiteit is iedereen welkom. We zijn nieuwsgierig naar wie je bent en wat je te vertellen hebt, we gaan graag met je in gesprek. 

Onze professionaliteit uit zich in het maken van bewuste keuzes. We gaan regelmatig met elkaar in gesprek over de toekomst van kinderen en wat essentiële kennis en vaardigheden zijn om het verdere leven tegemoet te treden. We leren samen en in samenwerking met ouders en externen. We blijven ons onderwijs continu verder ontwikkelen. 

De Driehoek is een openbare school, we zorgen
ervoor dat ieder kind zich welkom voelt.

Een openbare school vindt het belangrijk dat kinderen kennis maken met de wereld om zich heen, zichzelf kunnen zijn en hun stem mogen laten horen. We leren kinderen zelfstandig en kritisch denken. We laten kinderen zien dat we op elkaar lijken, maar ook verschillend zijn en zijn we allemaal evenveel aard zijn. We dragen zorg voor elkaar en onze omgeving. Zo kan ieder kind zich optimaal ontwikkelen,  passend bij zijn/haar mogelijkheden en talenten. Openbaar onderwijs staat voor gelijkwaardigheid, vrijheid en ontmoeting.

De Driehoek valt onder het bestuur van PlatOO, Openbaar en Algemeen toegankelijk Onderwijs.
PlatOO is een overkoepelende organisatie van scholen in de regio Helmond. Meer informatie is
te lezen op de website van PlatOO